Nyheder

Busselskaber tøver med rejsekort

Både Midtjylland, Fyn og Bornholm tøver med at tilslutte sig det nye elektroniske rejsekortet. Men det ender alligevel med, at rejsekortet bliver landsdækkende, sådan som det også var meninge, vurderer administrerende direktør hos Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten.

"Der er gennemført flere end tre millioner rejser med rejsekortet, og der er over 100.000 kort ude. Tilbagemeldingerne fra kunderne er meget positive, og 12 procent siger, at de rejser mere på grund af rejsekortet."

"Derfor tror jeg, at vi nok skal blive landsdækkende en dag," siger Bjørn Wahlsten.

Vil medføre ekstraudgift

Men i Randers Kommune er man ikke overbevist. Kommunens beregninger viser, at rejsekortet vil medføre en ekstraudgift for kommunen på to millioner kroner om året, som skal hentes ind ved at skære ned på antallet af busafgange.

"Sådan som tingene er skruet sammen på nuværende tidspunkt, bliver det ikke en fordel for de rejsende," siger formanden for kommunens miljø- og teknikudvalg, Kasper Fuhr Christensen (SF), på kommunens hjemmeside.

Han opfordrer derfor Midttrafik, som Randers Kommune er medejere af, til at forhandle med Rejsekort A/S for at få sænket prisen, men det er på forhånd udelukket, lyder det fra Bjørn Wahlsten.

"Systemet bliver leveret til de priser, som oprindeligt er aftalt. Der er ikke nogen ændringer i det," siger Wahlsten, som mener, at beregningerne fra Randers Kommune er for pessimistiske.

"I Midttrafiks analyse har man ikke taget fordelene med på nogen måde. Man har ikke indregnet de ekstra kunder, som rejsekortet medfører, men det er ikke noget, vi vil kommentere," siger han.

Kan blokere for rejsekortet

Bjørn Wahlstrøm vil dog ikke forsøge at overtale Midttrafik til at deltage i rejsekortet.

"Det er helt op til Midttrafik selv," siger han.

Også Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er skeptisk overfor rejsekortet. Randers og Aarhus Kommune ejer tilsammen 80 procent af Midttrafik og kan derfor blokere for rejsekortet i de midtjyske busser.