Nyheder

Bedre mobildækning til yderområder

Regeringen, kommuner, regioner og tele-branchen har indgået en aftale om at forbedre mobildækningen i de tyndt befolkede områder af Danmark. Det skriver politiken.dk.

"I stedet for at stå i hvert sit hjør-ne og skyde skylden på de andre, tager vi nu fat på, hvordan vi i fællesskab kan minimere antallet af mobilhuller," siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF). Parterne har trykket næver på en fempunktsplan, der bl.a. skal forbedre dialogen og samarbejdet mellem det offent-lige og private efter længere tids mudderkastning.

Over seks milliarder kroner sætter teleselskaberne af henover de næste tre år for at gøre mobildækningen bedre.

Det er især i yderområderne, at der har været problemer, selv om teleselskaberne er forpligtet til at dække 95 procent af befolkningen ifølge deres 2G licens, mens teleselskaber med 3G licens skal dække mindst 80 procent af befolkningen.

Særlig udfordring i landområder

Problemer med mobildækning er en særlig udfordring i landområder, fordi befolkningen bor mere spredt og med større afstand til mobilmaster- og antenner.

Dertil kommer en række fysiske forhold, der gør det svært at opnå en fuldstændig dækning. Det kan fx skyldes bakker i landskabet, fredsskov mv.

Men efter dagens møde med kommunerne, regionerne og teleselskaberne, mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (F) nu, at der er taget konkrete initiativer til at forbedre forholdene.

"Derfor er jeg glad for, at alle parter bakker op om den række af initiativer, vi nu sætter i gang for at skabe bedre mobildækning. Opgaven kan kun løses ved, at både teleselskaber, kommuner og stat bidrager til at rydde barriererne af vejen," siger ministeren til DR.