Nyheder

Mobilkvalitet holdes hemmelig

Hvem har ikke bandet en skrattende mobildækning langt væk under en vigtig telefonsamtale?

Ofte skyldes den svigtende forbindelse en tvivlsom mobildækning, men i andre tilfælde kan kvaliteten af telefonens antenne være forklaringen på, at forbindelsen halter.

Problemet er blot, at oplysninger om mobiltelefonernes antennekvalitet holdes hemmelig for forbrugerne, som derfor ingen chance har for at vælge en telefon med en ordentlig antenne. Det skriver Politiken mandag.

Mobilproducenter som Nokia, Apple og HTC ligger alle inde med detaljerede oplysninger om, hvor gode eller dårlige deres telefoner er til at få forbindelse til netværket. Og kvaliteten varierer i voldsom grad.

Således er den bedste mobiltelefon eller smartphone ti gange bedre til at få forbindelse til netværket end den ringeste.

Men forbrugerne er altså efterladt i uvidenhed om telefonernes antennekvalitet, og derfor foreslår teleoperatørerne nu at få indført en mærkningsordning, skriver Politiken.

"Antennerne på telefonerne varierer meget i kvalitet, men det mangler forbrugerne at få indblik i," siger Jakob Willer, der er direktør i Telekommunikationsindustrien, hvor blandt andre TDC, Telia og Telenor er medlemmer, til Politiken.

For tiden er der en ophedet debat om den tynde mobildækning særligt i landdistrikter. Men mange overser, at telefonernes kvalitet også er et problem, forklarer Jakob Willer:

"En mærkningsordning vil kunne skabe gennemsigtighed for forbrugerne. Hvis man ønsker at begrænse risikoen for at få udfald, kan man dermed vælge en god antenne", siger han til Politiken.