Nyheder

"Thorning har brug for de sejre, hun kan få"

Som EU-formand var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i fokus under EU-topmødet i går. Og selvom hun ikke var mødeleder, sender det alligevel et positivt signal til vælgerne. Det mener Henrik Qvortrup, der er politisk kommentator på TV 2.

"Hun har brug for de sejre, hun kan få. Det hjælper hende til at komme ud af den onde spiral omkring løftebrudsdiskussionen, men jeg tror ikke, at helt almindelige danskere taler om EU-topmødet," siger han til tv2.dk

Ifølge kommentatoren overstrålede en helt bestemt tale begivenhederne i EU-toppen.

"Jeg vil mene, at hendes tale til dronningen var det folkelige gennembrud, og ikke hvad hun har opnået i Bruxelles."

Topmødet har kastet lidt politisk stjernestøv over Thorning, og det giver en fordel i forhold til dansk indenrigspolitik. Det har høj signalværdi, mener Qvortrup.

"Det er nok de færreste, der har en indgående indsigt i, hvad finanspagten består af. I forhold til vælgerne skal man ikke overvurdere betydningen af et EU-formandsskab. Men det, at vi ser statsministeren blandt de største, med en fornemmelse af, at hun klarede det godt, er med til at give hende noget af den medvind, hun i den grad har savnet. Det forekommer mig, at der er sket et psykologisk skift med mere kritisk fokus på oppositionen og Venstre."

TV 2 Nyhedernes Johannes Langkilde tweeter direkte fra Bruxelles. Du kan læse hans seneste tweets her