Nyheder

Enhedslisten klar til opgør med bilister

Liste Ø ønsker flere letbaner i København og billigere billetter, lyder meldingen i partiets trafikudspil.

Et net af letbaner skal sammen med billigere billetter, flere togvogne og metroafgange være rygraden i fremtidens kollektive trafik i København og omegn.

Sådan ser planen i hvert fald ud hos Enhedslisten, der skal levere de afgørende stemmer, når betalingsringen skal besluttes i Folketinget. Det skriver MetroXpress tirsdag.

Partiet er klar med et nyt trafikudspil, som opridser mulige nye forbindelseslinjer i Københavnsområdet både før og efter betalingsringen.

- Det er vigtigt, at alle i hovedstadsområdet begynder at få konkrete svar på, hvad en betalingsring betyder for dem.

- Vi har cyklet længe nok rundt i nogle overordnede ting, og nu skal vi have kød og blod på tingene, så vi kan komme videre med diskussionen, siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested.

Derfor spiller partiet nu ud med deres forslag,som skal gøre det attraktivt for pendlere langt ud på Sjælland at parkere bilen i garagen. Forslaget er samtidig et oplæg til forhandlinger med regeringen, forklarer Henning Hyllested.

Indtjeningen fra betalingsringen på en til halvanden milliard kroner årligt skal finansiere seks nye letbaner på kryds og tværs af byen, som indføres i de næste 10 til 15 år.

Men før betalingsringen bliver til virkelighed, skal det nuværende bus- og tognet udvides kraftigt, forklarer ordføreren. Ifølge planen skal der flere vogne på S-tog og regionaltog, og metroen skal køre oftere samt flere nye busruter skal etableres.

- Vi skal have et offentligt transportsystem, som er en storby værdigt, for det er det ikke i dag, siger Henning Hyllested.

/ritzau/