Nyheder

DSB sender pendlere i skoven

DSB rydder til store protester skovarealer ved S-togs-stationer for at skabe flere p-pladser til pendlerne.

I en fredet skov ved Holte Station skal der fældes træer og buske for at få plads til 200 parkeringspladser.

I Herlev skal der opgives et butikscenter med op mod 1000 arbejdspladser. Og i Ballerup og Virum må grønne områder lade livet stik mod lokalpolitikernes strategier for attraktiv byudvikling.

De upopulære tiltag er nødvendige for at få plads til pendlernes biler, når betalingsringen kommer omkring København. Men DSB møder voldsomme protester fra omegnskommunerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Der er bare ikke plads til nye p-pladser i Herlev. Det virker som om, at DSB har siddet ved et skrivebord inde i København og sat nogle streger på et kort uden at forholde sig til, hvordan virkeligheden ser ud, siger Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Meningen er, at pendlerne skal parkere ved S-togs-stationerne og tage toget ind til byen, når betalingsringen bliver gennemført. Hvis det skal lykkes, skal der være et sted at sætte bilen, og det problem har regeringen bedt DSB om at løse.

DSB erkender, at opgaven er blevet løst hurtigt.

- Derfor kan der være ting, som vi kan have overset, siger chefen for Bygherre - DSB ejendomme, Niels Dam, som samtidig påpeger, at det ikke har været nogen let opgave.

- Jo tættere vi kommer på Københavns centrum, jo sværere er det at finde egnede arealer til bilparkering, fordi bebyggelsen er meget tæt. Man kan ikke bare finde bar jord, siger Niels Dam.

Dermed har transportminister Henrik Dam Kristensen (S) fået et nyt problem med ringen, som han dog ikke vil kommentere. Men trafikordfører Rasmus Prehn (S) roser DSB for at være kommet med et udspil til politisk behandling.

/ritzau/