Nyheder

Thorning afviser Messerschmidt

Der er ingen grund til at sende den nye euro-finanspagt til folkeafstem-ning, før Danmark evt. skriver under. Det fastslår statsminister Helle Thor-ning-Schmidt (S), der forud for dagens EU-topmøde er blevet mødt med kravet om en folkeafstemning fra DF.

DF's medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, mener, at det er klar suverænitetsafgivelse - og dermed et spørgsmål for vælgerne - når regeringen vil lade EU-domstolen idømme Danmark bøder, hvis ikke finanspagten bliver skrevet ind i dansk lov.

"Jeg tror ikke, Morten Messerschmidt ved, hvad han taler om. Sådan et instrument er jo velkendt i traktaterne. Det har jo sådan set eksisteret i rigtig, rigtig mange år," siger Thorning.

Hun understreger, at budgetdisciplin allerede er en del af regeringsgrundlaget.

"Jeg lægger vægt på, at det er vigtigt for Danmark, for danskerne og for dansk økonomi, at vi signalerer til omverdenen, at vi har den samme disciplin om vores budget, som gælder i andre lande."

"Danmark må ikke blive set som det svage led. Derfor må vi signalere, at vi har stramme krav til vores økonomiske politik," siger statsministeren.