Nyheder

V vil måske beholde betalingsring

Skulle magten skifte tilbage til blå hænder efter næste valg, er det ingen garanti for, at københavnerne slipper af med den omstridte betalingsring. Det skriver Jyllands-Posten.

Oppositionens største parti, Venstre, har ellers højlydt kritiseret regeringens projekt, men partiets betalingsringsordfører vil ikke love, at ringen bliver fjernet igen.

"Hvad der vil ske med den ring, tager vi stilling til den tid. Vi kan og vil ikke sige noget om det nu," siger Martin Geertsen.

Ingen garanti

Ordføreren tilføjer dog, at han ikke vil give en garanti for, at Venstre fjerner ringen.

Dermed er meldingen en del mere uklar, end da Venstres Søren Pind i efteråret fastslog, at partiets klare mål var at fjerne ringen efter næste valg.

Hvornår betalingsringen overhovedet indføres, står dog endnu ikke klart.

Forhandlinger i hårdknude

På Christiansborg er regeringens interne forhandlinger nemlig gået i hårdknude, blandt andet fordi De Radikale og SF er uenige om, hvor meget det skal koste at krydse ringen uden for myldretiden.

Provenuet er derfor usikkert, men partierne forventer stadig en årlig indtægt på omkring 1,5 milliarder kroner.

Og de penge vil Venstre gerne have fingre i, hvilket er skyld i den uklare udmelding, mener Socialdemokraterne.

"Man kan kalde det hykleri, men jeg kan da godt forstå, at Venstre ikke vil sige nej tak til en ring, der løser en del af trængselsproblemerne og samtidig giver penge i kassen," siger trafikordfører Rasmus Prehn (S) til Jyllands-Posten.

"Men det er os, der har modet til at tage de upopulære beslutninger, og vi tager gerne skældud for det, når vi ved, at det er det rigtige at gøre. Venstre gør mere ud af at tale befolkningen efter munden," tilføjer han.