Nyheder

K: Ny regering skal afskaffe betalingsring

Det Konservative Folkeparti gør det nu til et krav for at støtte - eller deltage i - en eventuel kommende borgerlig regering, at den afskaffer betalingsringen.

"Den betalingsring skal ned så hurtigt som muligt efter et folketingsvalg, hvor vi får flertal for det. Den skal ikke stå en dag længere end højest nødvendigt," siger De Konservatives formand, Lars Barfoed. Kravet kommer, efter at oppositionens største parti, Venstre, har afvist at udstede en garanti for, at københavnerne slipper af med den omstridte betalingsring.

På spørgsmålet om det er et "ultimativt krav" til en ny regering, svarer Lars Barfoed:

"Ja, naturligvis. Jeg kan ikke forestille mig, at en regering, som vi støtter - eller er med i - ikke får den betalingsring revet ned så hurtigt som muligt. Det skal den simpelthen. Men nu håber jeg, at den slet ikke kommer op. Det er jo det første mål.

Senest har også Dansk Folkeparti kræver, at betalingen bliver pillet ned igen, uden at den tidligere VK-regerings støtteparti netop har villet gøre det til et ultimativt krav.

Venstre har ellers højlydt og nærmest dagligt kritiseret regeringens projekt, men partiets såkaldte betalingsringsordfører, Martin Geertsen, vil i dag ikke love, at ringen bliver fjernet igen.

"Hvad der vil ske med den ring, tager vi stilling til den tid. Vi kan og vil ikke sige noget om det nu," siger Martin Geertsen til Jyllands-Posten, men tilføjer dog, at han ikke vil give en garanti for, at Venstre fjerner ringen.

Dermed er meldingen en del mere uklar, end da Venstres Søren Pind i efteråret fastslog, at partiets klare mål var at fjerne ringen efter næste valg.

Hvornår betalingsringen overhovedet indføres, står dog endnu ikke klart.