Nyheder

Trafikminister tror på betalingsring

Der kræves en betalingsring omkring København for at klare trængslen i trafikken. Problemet løses ikke med kørselsafgifter, såkaldt roadpricing. Det siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Han afviser Ingeniørforeningens trafikpanel med 656 trafikeksperter, som foretrækker kørselsafgifter for at bekæmpe biltrængsel i hovedstadsområdet i stedet for regeringens betalingsring omkring København.

"Endnu har jeg ikke set nogen have et svar på roadpricing til personbiler. Jeg tror ikke, at det findes eller er inden for nær fremtid. Jeg ønsker ikke at udsætte danske bilister for et eksperiment," siger Henrik Dam Kristensen.

Betalingsring afvises af De Konservative og Venstre

Betalingsringen afvises af Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen og De Konservatives leder Lars Barfoed. De peger på, at alle partier undtagen Enhedslisten støtter "intelligente kørselsafgifter" i trafikaftalen fra januar 2009.

Henrik Dam Kristensen understreger, at ministeriet arbejder med at udforme roadpricing.

"Det gør andre lande også. Men hvis man ikke ønsker at gøre noget ved trængslen i og omkring København, så skal man bare sige, at vi vil udskyde det i rigtig mange år, før teknologien er tilgængeligt," siger han til de borgerlige trafikordførere.

Præsenterer nyt lovforslag

Henrik Dam Kristensen præsenterer om et par uger sit lovforslag om betalingsringen.

Han henviser til, at knap ni ud af 10 eksperter i Ingeniørforeningens trafikpanel mener, at mætningspunktet er nået for trængsel i trafikken.

"De eksperter er enige i, at mætningspunktet for trængsel er nået. Og hvis vi ikke får gjort noget ved det, så bliver det bare værre og værre, og København og omegn sander til," siger han.