Nyheder

Betalingsringspriser skaber splid

Få uger før regeringen præsenterer sin plan for den omstridte betalingsring om hovedstaden, er S-R-SF-regeringen og Enhedslisten uenige både om takstsystemet og behovet for at nedsætte prisen for bus- og togbilletter. Det skriver Berlingske.

Socialdemokraterne og SF har lagt op til, at, at bilister skal betale for at passere ringen fra klokken 5 til klokken 21 samt i dagtimerne på lørdage. De Radikale derimod mener, at bilisterne kun skal betale på de tidspunkter, hvor trængslen er på sit højeste.

Gratis om lørdagen

Står det til de Radikale, kan bilisterne dermed gratis passere ringen midt på dagen samt om lørdagen.

"Vi går primært efter at få krævet penge op i myldretiden i de fem hverdage. Det er ikke væsentligt for os, at det koster noget uden for myldretiden," siger de Radikales trafikordfører, Andreas Steenberg, til Berlingske.

Grundlæggende er regeringspartierne, ifølge Berlingske, uenige om, hvor stort et beløb, der skal skrabes ind fra betalingsringen og bruges til at gøre det billigere at tage bussen eller toget. SF talte under valgkampen om prisnedsættelser på 40 procent.

SF vil have lavere priser

Mens de Radikale ikke ser noget væsentligt behov for at sænke billetpriserne, er det afgørende for SF.

"Vi skal have så meget i indtægt, at vi kan give det rigtige tilbud til borgerne - billigere og bedre kollektiv trafik," siger partiets trafikordfører Anne Baastrup, der tror, at billigere takster vil få flere over i busser og tog og mindske biltrafikken.

Samme holdning har Enhedslisten, der er med i forhandlingerne.

"Der skal bruges penge på at gøre billetterne billigere. Det er meget dyrt at bruge den kollektive trafik i København, og det skal der gøres noget ved," siger partiets trafikordfører Henning Hyllested.