Nyheder

Vi vil helst arbejde hos Novo og Google

Er der frit valg på alle hylder, peger pilen for danske akademikere på et job hos Novo Nordisk eller hos Google.

Mens danske it-folk gerne vil have et visitkort med Googles logo på, ser folk inden for business-området samt ingeniører og ansatte med en naturvidenskabelig uddannelse med drømmende øjne på Novo Nordisk.

Det fremgår af Universums årlige rangliste over danskernes foretrukne arbejdsgivere for erhvervsaktive med en akademisk baggrund.

Panderynker

Det er tredje år i træk, at Google og Novo hitter listen. De efterfølgende pladser er også besat af gengangerne Microsoft og NNIT blandt it-folkenes drømmejob, mens Lego har fastholdt sin andenplads i business-kategorien.

"At Google ligger øverst i Danmark er uproblematisk for de øvrige virksomheder, fordi Google kun ansætter få danske it-folk," siger Jesper Dansholm, Country Manager for Universum i Danmark.

Det bør derimod føre til panderynker, hvis konkurrende virksomheder ligger over én på ranglisten:

"Det indikerer nemlig, at kommende medarbejdere hellere ville tage et job i en konkurrerende virksomhed," siger Jesper Dansholm.

Indblik i trends og typer

Revisions- og rådgivningsvirksomheden KPMG er en af de virksomheder, der holder øje med placeringen på Universums ranglister, og måler blandt andet HR-direktør Jette Ryttergaard og hendes team på virksomhedens placering på ranglisterne.

Selskabet får mange ansøgninger til ledige job - og man forsøger at få de rigtige til den ledige stilling i første hug:

Her giver Universums undersøgelser et godt indblik i trends og hvad forskellige kandidattyper lægger vægt på ved valg af arbejdsgiver, siger Jette Ryttergaard i en kommentar til undersøgelsen.

Ranglisten er udarbejdet på baggrund af Universums danske undersøgelse med 4067 besvarelser, der er afsluttet i december 2011.