Nyheder

Folket skal vælte betalingsringen

Diskussionen om den såkaldte betalingsring når ikke at lægge sig, før den bliver taget op på ny. Her til morgen foreslår Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), at de relevante kommuner skal holde en folkeafstemning om ringen. Det skal bidrage til at lægge pres på S-R-SF-regeringen, der ventes at indføre ringen uden om oppositionen.

"Vi vil gerne gøre op med den her farce som betalingsringen er ved at udvikle sig til. Vi har en statsminister, der siger at ringen ikke er perfekt. Vi har vejdirektoratet, der i en ny rapport siger, at effekten på luftforureningen vil være meget begrænset. Og så har vi en situation hvor, der ikke er skabt et alternativ til bilisterne," siger borgmesteren.

"Det handler om at give borgerne mulighed for at komme til orde. Det er så det vi gerne vil ved det her forslag om folkeafstemning i kommunerne omkring København."

Vil sætte trumf på over for regeringen

Der er tidligere været snak om en folkeafstemning, men det kunne ikke gennemføres, da det var grundlovsstridigt. Dog er der ingen problemer i, at den enkelte kommune holder en folkeafstemning. Det skal de relevante kommuner så koordinere, mener Michael Ziegler.

"Det er måden, vi kan sætte trumf på over regeringen, hvis vi virkelig mener vores modstand," siger han.

Hvis folkestemningen er for en betalingsring, så opgiver Michael Ziegler sin kamp mod ringen. Men det kan han nu ikke forestille sig. Der er nemlig slet ikke plads de 20 pct. ekstra passagerer i togene, som skulle lade bilen stå.

"Man bør starte med et alternativ til bilisme. Det var også det man gjorde i Stockholm. Der sørgede man for, at der var et alternativ. Etabler den offentlige transport først, og hvis det ikke virker, så kan man se diskutere betalingsringen."