Nyheder

Løkke: Vi har givet os rigeligt

Venstre giver sig ikke yderligere. Sådan lyder det nu fra V-formand, Lars Løkke Rasmussen, efter at statsmini-ster Helle Thorning-Schmidt (S) i dag direkte opfordrede Venstre til at lave en bred aftale, der skal gøre Danmark uafhængig af olie, kul og gas i 2050.

Dermed er udsigten til en bred aftale om de næste mange års energipolitik - og ikke mindst størrelsen på dansker-nes varmeregninger - forringet yder-ligere. Regeringen vil bruge 5,6 mia. på vedvarende energi. Venstre har for længst meldt ud, at partiet kun vil bruge 3 mia. på samme øvelse.

Måske ikke engang råd til tre mia. kr.

"Meget kunne egentlig tale for, at der slet ikke var råd til at bruge tre milliarder kroner nu, hvor regeringen og Enhedslisten allerede har været i lommerne på danskerne og hævet skatter og afgifter med over fem milliarder," siger Lars Løkke Rasmussen.

"Vi har imidlertid valgt at være konstruktive og stå ved de tre milliarder, men det er også grænsen. Det er at strække sig meget, meget langt. Vi er nødt til at tage danskernes parti, siger han.

Helle Thorning-Schmidt sagde ellers på sit ugentlige pressemøde tirsdag, at hun er "villig til at give sig" for at få det store oppositionsparti med på en bred energiaftale.

Har savnet en bred aftale

Den brede aftale har været efterlyst af såvel branchen som erhvervslivet og interesseorganisationer.

Og De Konservative har slået fast, at man går efter en bred aftale:

"Vi forholder os ikke til, hvad andre partier gør. Hvis resultatet er tilfredsstillende, så går vi efter en aftale, siger partiets energiordfører, Mike Legarth, der fastlægger partiets smertegrænse til 3,6 milliarder - altså en tand over Venstre."

Spørgsmål: Lars Løkke, frygter du ikke, at Venstre bliver sådan et parti, der bare sidder og siger nej til alt, der kommer forbi?

"Nej, det er jeg ikke bange for. Vi har lavet aftaler om politiet, fængslerne og Det Kongelige Teater, men vi må tage bestik af, hvor mange regninger danskerne kan tåle," siger han.