Nyheder

Det Kgl. Teater fyrer 81 ansatte

Besparelserne på Det Kongelige Teater ender nu med, at 81 stillinger bliver nedlagt.

Teateret har forsøgt at reducere antallet af fyringer ved at indgå aftaler om frivillig aftrædelse.

Men blandt balletdanserne har det kun været muligt at indgå en frivillig aftrædelse med en enkelt medarbejder, så 10 balletdansere bliver fyret.

Desuden rammer nedskæringerne især det kongelige teaters operakor, som bliver beskåret med 16 sangere.

Teaterchef: Det har gjort ondt

I en pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater hedder det:

"I de forløbne ugers forhandlinger er der blevet arbejdet intenst på at reducere antallet af afskedigelser ved at indgå så mange aftaler om frivillig fratrædelse som overhovedet muligt, med individuelle hensyn til pensionsforhold, uddannelsesbehov og andet."

Teaterchef Erik Jacobsen udtaler:

"Det har været en svær og alvorlig tid for Det Kongelige Teater. Vi har nedlagt 81 stillinger i et godt samarbejde mellem ledere og tillidsmænd. Det har gjort ondt, men var nødvendigt for at fastholde balancen i teatrets økonomi. Vi har søgt at tage så mange individuelle hensyn som muligt til de medarbejdere, som skal forlade os. Men også søgt at finde en balance, så vi fortsat kan være den gode arbejdsplads, der er forudsætningen for, at Det Kongelige Teater kan være et ambitiøst og stærkt teater fremover. En nationalscene, der kan præge dansk kulturliv og fortsat give vores store publikum mange store teateroplevelser i fremtiden."