Nyheder

Lagde tre kranse ved gravmonument

Dronningen og hendes søstre har lagt tre kranse ved kong Frederik den 9. og dronning Ingrids gravmonument ved Roskilde Domkirke. En krans i blå, en i rød, og en i gul. De tre farver har fulgt de tre søskende gennem hele livet. Dronningens farve er blå, mens Anne Maries er gul. Den røde farve følger Benedicte.

Med sig har dronningen en stor del af sin familie. Blandt dem prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Joachim. Prinsesse Marie er i dag blevet hjemme, da hun har termin med parrets andet barn om få dage. Dronningens søskende, Benedicte og Anne Marie er med ved dagens kransenedlæggelse. De to har medbragt deres ægtefæller og deres børn.

Kongefamilien er kørt til Roskilde i tog. Familien er blevet transporteret i en kongevogn, som dronningen fik til sin 60-års fødselsdag i år 2000. Vognen er indrettet med sovegemakker, PH-lamper og flotte møbler.

På trods af kulden har mange mennesker fundet vej til Roskilde Domkirke for at se dronningen og hendes familie. Det forventes også, at mange mennesker møder op for at hylde dronningen, når hun og prins Henrik kører gennem Københavns gader i karet senere i dag.