Nyheder

Ole Sohn laver Giro d'Italia-lov

Det italienske cykelløb Giro d'Italia kan blive den direkte årsag til, at den danske lukkelov bliver lempet.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) vil nemlig give butikker mulighed for at holde åbent på helligdage, når store internationale arrangementer lægger vejen forbi Danmark.

Ole Sohn nævner helt specifikt årets Giro d'Italia-visit på de herningensiske landeveje på St. Bededag som hovedårsagen til lovforslaget.

"Danmark har stor succes med at tiltrække internationale begivenheder som VM i cykling og nu også Giro d’Italia, som kommer til Herning til maj. Det er unikke muligheder for at skabe positiv interesse omkring Danmark," påpeger Ole Sohn.

"Derfor sender det også et uheldigt signal, hvis de mange tilrejsende på grund af lukkelovens regler mødes med tomme gader og lukkede butikker," siger erhvervsministeren og fortsætter:

"Efter de nugældende regler vil butikkerne i Herning eksempelvis være nødt til at holde lukket St. Bededag trods denne store begivenhed."

Rettidig omhu

Ud over store internationale begivenheder åbner erhvervsministeren også mulighed for, at særligt omfattende nationale arrangementer også skal kunne udløse en dispensation for lukkeloven til de lokale forretningsdrivende.

Lovforslaget vækker glæde hos Dansk Erhverv:

"Det er rettidig omhu, når regeringen nu vil give mulighed for at dispensere fra lukketidsreglerne i forbindelse med store internationale events," siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer.

"For når vi inviterer hele verden til Danmark, så skal butikkerne selvfølgelig også kunne holde åbent, så vi viser os frem fra den bedste side og giver turisterne mulighed for at bruge nogle af de hårdt tiltrængte valutakroner i vores butikker," siger hun.