Nyheder

Teaterchef irettesætter kunstnere

"Uklogt, uhøfligt og manglende omtanke" - sådan lyder kritikken her til aften fra teaterchef på Det Kongelige Teater Erik Jacobsen, efter at en række af teatrets kunstnere i går i et åbent brev bad teaterets mæcen, Mærsk McKinney-Møller, om flere penge for at undgå den forestående fyringsrunde på teatret. Det siger Erik Jacobsen tirsdag aften til 'Kulturen på NEWS'.

Teaterchefen kalder brevet upassende og udtryk for manglende omtanke, når Mærsk-koncernen netop selv lige har været ude i meget store afskedigelser.

Forkert adresse

"Jeg har forståelse for, at der er frygt og angst i sådan en situation, hvor vi skal afskedige medarbejdere - det har jeg respekt for - men jeg synes det er en forkert adresse", siger han til 'Kulturen på NEWS'.

"Rederiet har været en af de største støtter overfor Det Kongelige Teater i mange år og især siden vi fik operaen. Vi har en rigtig god dialog med Mærsk og sådan nogle ting skal ikke diskuteres i åbne breve i aviserne", siger han til TV 2 NEWS's kulturmagasin.

Ledelsen forhandler netop nu med tillidsmænd om de konkrete nedskæringer.

"Jeg ser helst, at vi taler sammen internt på teatret og jeg mener, at vi har nogle rigtigt gode drøftelser lige nu", siger teaterchef Erik Jacobsen.