EL: Terrorlov truer ytringsfrihed

De politiske meldinger er meget forskelige, efter selskaberne bag kurdiske ROJ TV - som ligger i København - er dømt skyldige i at fremme terror.

Københavns Byret har vurderet, at tv-stationen har propaganderet for terrororganisationen PKK.

"Den her dom viser mig, at vi har en terrorlovgivning i Danmark, som truer vores ytringsfrihed," siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til TV 2 News.

"Og det er et stort problem."

Bekymret for andre tv-stationer

Hun er tilfreds, med at tv-stationen fortsat kan sende sine programmer - men retsordføreren er bekymret over dommen.

"Det vigtige er, at man har rum til ytringsfrihed - også som et undertrykt folk, som kurderne er. Jeg synes, det er dybt problematisk, at den danske lovgivning går ind og undertrykker den ytringsfrihed og den informationsfrihed, som det kurdiske folk også har ret til at have."

Pernille Skipper tilføjer, at hun frygter, at andre tv-stationer kan få problemer med at dække konfliktfyldte brændpunkter efter denne dom.

DF: Luk stationen

Der er også kritik fra Dansk Folkeparti - men den ligner på ingen måde Enhedslistens udmelding.

"Jeg synes, at det er godt, at man konstaterer, at den her tv-station fremmer terror," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

"Det, der så er det mærkværdige, det er, at man kan få lov til at sende videre."

Skaarup mener, at den ROJ TV skal miste sendetilladelsen.

"Vi kan ikke have tv-stationer, der fremmer terror," siger retsordføreren, som fortæller, at Dansk Folkeparti nu vil rette henvendelse til justitsministeren Morten Bødskov om sagen.

"Justitsministeren må skære igennem lynhurtigt og få klarhed over, hvad der skal ske. Der er ikke meget ved at konstatere, at en tv-station fremmer terrorisme og så lade den sende videre."