Nu begynder oversvøm-melserne

Der meldes om forhøjet vandstand ved de sydfynske og sønderjyske kystbyer.

Flere steder - blandt andet i Aabenraa - er vandet nu steget med knap en meter og står lige over kajkanten, men vandstanden ventes at stige yderligere i løbet af formiddagen.

Det er flere dages vestenvind, som nu er slået om i nord, der har sendt store vandmasser fra Østersøen og Den Botniske Bugt ind i den danske del af Østersøen. Samtidig har nordenvinden i Kattegat presset vandet derfra videre mod syd, oplyser TV 2 Vejrcenter.

SEND OS DINE BILLEDER AF OVERSVØMMELSERNE:

Er du eller din by ramt af forhøjet vandstand eller oversvømmelser i dag så tag et billede eller optag en kort video og send det på MMS til 1234 eller på mail til 1234@tv2.dk.

"Det bliver over middag en gang, at det bliver værst, lyder meldingerne, og det kan også give oversvømmelser inde i selve byen omkring det, der hedder Mølleåen, hvor der ligger en række ældre huse. Men man holder vejret i Aabenraa og venter og ser, hvor slemt det bliver," fortæller TV 2's reporter Lasse Hørbye fra kajen i Aabenraa.

Fredericia klar med sandsække

Byer som Kolding, Haderslev og området langs med Falster kan også blive ramt.

I Fredericia er de også opmærksomme på, at vandet kan stige de kommende timer.

"Vi har taget nogle forholdsregler nede på det, der hedder gamle havn i Fredericia, hvis vandet stiger ind over havnekajen. Vi har blandt andet lagt sandsække frem, så borgerne kan tage sandsække med hjem til de kældernedgange, der ligger i den laveste del af byen, og så har vi lagt spærringer ud, så vandet helst ikke skulle stige på de laveste steder omkring havneområdet," siger beredskabschef i Fredericia Kaj Petersen.

Ifølge TV 2 Vejrcenter kan vandstanden stige mellem 125 og 150 centimeter.