Nyheder

SF genbrugte "fattige" Carina

Da SF's socialordfører, Özlem Cekic, i november inviterede offentligheden hjem til kontanthjælpsmodtageren Cari-na for at vise, at der var fattige i Danmark, endte hun i en mediestorm.

Carina viste sig nemlig hurtigt slet ikke at være så fattig, som SF gerne ville fremstille hende, og Cekic undskyldte eksemplet og kaldte det en fodfejl fra hendes side. Nu viser det sig, at det ikke er første gang, at SF har forsøgt at fremhæve Danmarks fattige ved hjælp af Carina. I 2008 henviste SF i to artikler til Carinas situation, skriver Jyllands-Posten.

Og også dengang afviste Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, at lade SF bruge Carina som eksempel på fattigdom.

"Det understreger bare, at SF og Özlem reelt mente og mener, at man er fattig, når man har et rådighedsbeløb som Carina. Der var altså ikke tale om en smutter," siger Ellen Trane Nørby.

Cekic: Kan ikke sammenlignes

Özlem Cekic selv nægter, at de to situationer kan sammenlignes.

"Situationen var anderledes dengang, og hun havde ikke råd til at betale sin husleje. Jeg vil ikke kommentere det yderligere," lyder det fra Cekic.

Også Liberal Alliances socialordfører, Joachim B. Olsen, undrer sig over SF's genbrug af kontanthjælpsmodtageren Carina. Han var selv med på besøg hos den 36-årige kvinde og var med til at starte den store debat om fattigdom.

"Dybt, dybt underligt, lyder det fra den tidligere kuglestøder.

Efter Carinas faste udgifter, herunder hundemad og cigaretter, var betalt, havde hun stadig mere end 5000 kroner til rådighed om måneden.

Dermed havde hun flere penge mellem hænderne end flere grupper af lavtlønnede i arbejde. Dertil kommer, at regeringen har afskaffet loftet over kontanthjælpen, så 36-årige Carina i 2012 vil have endnu flere penge til rådighed.