Nyheder

Anden: En forbandelse altid at være sjov

Der har været stille omkring komikeren Anders "Anden" Matthesen i noget tid. Men nu er han på vej med et nyt show.

Siden den 36-årige komiker sidst har stået på scenen, er han blevet far og til Kulturen på News løfter Anders Matthesen nu sløret for nogle af de tanker, han har gjort sig forud for sit kommende show, der får premiere 5. september i år.

"Det kommer meget tættere på, hvem jeg selv er. Processen er meget dyb, men det er stadig comedy. Der er nogle store erkendelser og jeg får bearbejdet nogle ting selv," fortæller Anders Matthesen.

Havde travlt med at være den bedste

Andens mor har set nogle af hans prøveshows og hun mener, at sønnen har fået en helt ny stil.

"Min mor vil sige, at jeg oplever nogle ting i mit liv, der gør, at materialet bliver mere dybt og voksent. Jeg får lige pludselig en ny mening eller holdning til mig selv. Når jeg ser tilbage på shows, fra jeg var 18 år, kan jeg se, at jeg dengang bare havde travlt med at være den bedste," forklarer Anders Matthesen.

I øjeblikket skriver han dagbog.

"Og pludselig lægger man mærke til, at der er et emne her eller en joke. Man standser lige op og det bliver ens legeplads og livet bliver nogle byggeklodser, man kan rykke rundt med."

Anders Matthesen har i over 20 år beskæftiget sig med humor og er trænet i at se det sjove i tingene.

"Det kan godt være en forbandelse altid at være på arbejde og hele tiden tænke: Hvad kan jeg bruge det til?. Men det er bestemt også noget, der gør mit liv meget bedre. At jeg har en meget let omgang med alvorlige emner. Når der sker uheld i hverdagen, kommer jeg ret hurtigt videre og er mere lattermild," siger Anders Matthesen.

Og Anden håber på, at hans show kan få den samme effekt på publikum.

"Ambitionen er, at det også kan gøre deres liv lidt bedre. Det er jo flot hvis det sker. Det gør det sikkert heller ikke. Men hvis der sidder 2.500 mennesker dernede og klapper og griner og siger, det synes vi også. Det er simpelthen strithår ned af ryggen. Der findes ikke noget bedre."