Nyheder

Flest sjællændere er til brugt

Tøj, elektronik og en hel masse andet. Sjælland er det sted i Danmark, der bliver handlet flest brugte ting på nettet - også selvom hovedstaden ikke tælles med.

Det viser en opgørelse som QXL har lavet for tv2.dk. Tallene stammer fra de største danske hjemmesider med køb og salg af brugte ting, QXL.dk, Dba.dk, guloggratis.dk, trendsales.dk.

Derimod er hovedstadens indbyggere i front på andre områder. De fire hjemmesider har sammenlagt 400.000 brugere i København og omegn.

Tallene afslører, at folk i og omkring hovedstaden har brugt 800.000 timer, i løbet af en måned, på at lede efter et godt køb.

Det er især kvinderne, der har opdaget muligheden for at shoppe brugt på internettet. Ifølge nyhedsbureauet Newspaq forventer dba.dk, at kvinder opretter flere annoncer end mænd i 2012.

Kønnet afhænger af kategorien

På Danmarks største internetauktion, QXL, er kønsfordelingen næsten lige, men også her er kvinderne begyndt at markere sig.

"Kvinderne bliver mere og mere aktive som køber og sælgere. De har fundet ud af, at der er godt fornuft i at få omsat nogle af sine ting til sig selv og børnene," siger Steen Trier, direktør for QXL, der ejer QXL.dk og Trendsales.dk, til tv2.dk

Trier mener ikke, at kvinderne generelt overhaler mændene i disciplinen køb og salg af brugte ting. Det drejer sig mere om de enkelte kategorier, som varerene bliver sat til salg i, mener han.

"Omkring 80 procent af brugere på Trendsales er kvinder, fordi kategorierne mest er for dem," forklarer direktøren.

Der er mest aktivitet på de online handelspladser om foråret og efteråret. Sommermånederne og december er lavsæson.