Nyheder

Kommune lækker borgeres fortrolige oplysninger

Fyens Stiftstidende kan afsløre endnu en sag, hvor Odense Kommune har sendt en borgers fortrolige papirer til en vildt fremmed person.

Sagen kommer efter Odense Kommune har strammet op på interne sagsgange og indskærpet reglerne for behandlingen af borgernes oplysninger over for medarbejderne.

Opstramningen skete efter Fyens Stiftstidende i løbet af efteråret afslørede gentagne tilfælde, hvor Odense Kommune udviste lemfældig omgang med borgernes private oplysninger.

"Gid jeg kunne forklare det. Det gør mig vred," siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S).

Smid oplysninger i skraldespanden

Sidste tirsdag fik Henrik Drue fra Dalum tilsendt cpr-nummer, bankkontonummer og andre personlige oplysninger på den 28-årige odenseaner Casper Jensen. Henrik Drue henvendte sig straks til kommunen, men fik det svar, at han bare skulle smide oplysningerne i skraldespanden.

Casper Jensen fik aldrig besked fra kommunen om, at hans oplysninger var blevet lækket, selvom det er lodret imod kommunens regler.

Peter Rahbæk Juel kalder den nye sag skandaløs. Og han er forarget over, at Casper Jensen ikke er blevet kontaktet af kommunen.

"Det lyder som grov pligtforsømmelse, og det må vi komme til bunds i. Hvis det er pligtforsømmelse, må vi tage de personalemæssige konsekvenser," siger Peter Rahbæk Juel.

Casper Jensen vil nu melde Odense Kommune til politiet.