Nyheder

Storm vælter Esbjergs juletræ

Den storm, der i løbet af natten har ramt det vestlige Danmark med vindstød af orkanstyrke, har nu væltet det første træ. Det drejer sig om juletræet på torvet i Esbjerg, skriver jv.dk

"Juletræet på Torvet i Esbjerg er væltet, og ellers har vi meldinger om lidt julebelysning, som er faldet ned, og et stakit som er væltet. Men der dukker nok mere op, i takt med at folk står op," siger Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi til avisen.

Her til morgen var Falck rykket ud til 27 stormskader i hele landet.

Stormen får også vandet til at stige i Vadehavet og langs vestkysten. Der er udsendt varsel om forhøjet vandstand, og ved højvande her til formiddag kan vandstanden stige til mellem 2,75 meter og 3,25 meter over det normale leje i Vadehavet.

Ved vestkysten ventes den forhøjede vandstand at nå op på cirka 2,25 meter over det normale.

Resten af landet også ramt

Men selvom den jyske vestkyst holder hårdest for, så rammer vinden også resten af danskerne, oplyser TV 2 VEJRET.

Langs næsten alle danske kyster har man frem til kl. 07.00 målt vindstød af stormstyrke, og i Jylland har vindstødene også nået over 24,5 m/s i de indre dele af landet.

Således har man i Billund målt vindstød på 29 m/s svarende til stærk storm og 27 m/s i Skrydstrup. Også i Karup og Aalborg har man med henholdsvis 25 m/s og 27 m/s haft vindstød af stormstyrke.

Det samme gør sig gældende på Sjælland hvor Sjællands Odde har haft stød på 30 m/s (stærk storm) i Københavns Lufthavn lander og letter flyene også i vindstød af stormstyrke på 25 m/s.

Når stormen i formiddagens løb rykker nordover til især Thy og Vendsyssel, så kan man også her - ligesom langs Vestkysten - få vindstød af stormstyrke.