Nyheder

Tørklædestrid i regeringstoppen

Der er tilsyneladende uenighed i regeringstoppen om det betimelige i, at kvindelige muslimske lærere underviser i folkeskolen med tørklæde på.

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tidligere har sagt, at lærere ikke skal kunne møde op med et tørklæde, så mener børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) i dag, at det ikke er noget problem.

"Det er fint, at det er en lokal beslutning, og jeg kan ikke se nogen som helst problemer i, at man som underviser bærer tørklæde," siger Christine Antorini i Folketingets spørgetime.

Slingrekurs

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, kalder de forskellige udmeldinger for en "slingrekurs".

"Jeg havde forventet, at landets undervisningsminister ville sende et klart signal om, at det ikke hører hjemme i skolen," siger Martin Henriksen og fortsætter:

"I stedet går hun imod Helle Thorning Schmidts tidligere udtalelser, og giver dermed det indtryk, at regeringen ser det som noget godt og positivt, at en lærer ikke formår at fremstå neutral i en undervisningssituation, hvilket er uacceptabelt."

Løsrevet debat

Helle Thorning-Schmidts udtalelser faldt i 2007 i bogen "Den første: En samtale med Helle Thorning-Schmidt" som er skrevet af statsministerens nuværende særlige rådgiver, eller spindoktor, Noa Reddington.

Efterfølgende understregede den socialdemokratiske formand dog over for Nyhedsavisen, at Folketinget ikke skulle forvente lovforslag fra hende om tørklæderne eller et andet forslag om, at offentligt ansatte skal være villige til at give hånd til alle borgere - også af det modsatte køn.

"Du kan opfatte det som udtryk for klare værdisynspunkter om, at eksempelvis tørklædet efter min mening ikke hører hjemme på hovedet af en kvinde, der underviser i folkeskolen," lød det ved den lejlighed.

Christine Antorini ønsker ikke at kommentere Helle Thorning-Schmidts udtalelser. Det sker med henvisning til, at udtalelserne stammer fra "en løsrevet debat i 2007".