Nyheder

Her er hovedpersonerne i skattesagen

*Helle Thorning-Schmidt:

Formand for Socialdemokraterne og nuværende statsminister. Var oppositionsleder, da B.T. i juni 2010 problematiserede, at hendes mand ikke betaler skat i Danmark. Fik i september samme år Skats ord for, at familien overholder reglerne.

*Stephen Kinnock:

Gift med Helle Thorning-Schmidt. Bor og arbejder i Schweiz, hvor han er direktør hos World Economic Forum. Tilbringer weekender og fridage med familien i København, men er ifølge Skat ikke skattepligtig i Danmark.

*Troels Lund Poulsen:

Folketingsmedlem for Venstre og skatteminister, da sagen brød ud. Kan ifølge nuværende skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), have forsøgt at påvirke skattesagen, som nu undersøges af en kommission. Har søgt om orlov fra folketinget.

*Peter Arnfeldt:

Særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen i dennes tid som først skatte- og siden undervisningsminister. Tilbød ifølge Ekstra Bladet at lække fortrolige oplysninger om sagen til en af avisens journalister.

*Erling Andersen:

Direktør for Skat København, som behandlede sagen om Stephen Kinnocks skatteforhold. Blev i november bedt om en redegørelse af skatteministeriet, som er blevet en del af grundlaget for kommissionsundersøgelsen.

*Peter Loft:

Departementschef i Skatteministeriet. Overdrog ifølge Erling Andersen et notat til Skat København, som ministeriet ville have indført i afgørelsen af skattesagen. Afviser selv denne påstand.