Nyheder

Ekstra Bladet bryder regel nummer 1

Ekstra Bladet vælger i dag at afsløre, at Troels Lund Poulsens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, tilbød avisen oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Dermed bryder avisen med den ellers uomtvistelige grundregel i journalistik: Kildebeskyttelsen.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen forsvarer avisens handling, selv om avisens journalist havde lovet Peter Arnfeldt fuld diskretion.

"I en så alvorlig sag kan vi ikke længere forsvare at beskytte spindoktoren. Kildebeskyttelsen skal jo ikke bruges til at dække over magthaveres magtmisbrug og ulovligheder," skriver Poul Madsen i Ekstra Bladet.

Han understreger, at de ikke ved, hvem der gav de selvsamme oplysninger til konkurrenten B.T., der senere offentliggjorde oplysningerne.

Hvorfor offentliggør Ekstra Bladet så først denne nyhed nu?

"Set i bagklogskabens klare lys burde vi have bragt historien dengang. Men sagen har nu ændret sig på helt afgørende punkter...Under alle omstændigheder skal magthavernes ulovlige forsøg på at tilsvine Thorning i et håb om at fastholde regeringsmagten frem i lyset. Det er derfor, vi udgiver Ekstra Bladet - ikke for at dække over magtmisbrug," siger Poul Madsen.