Nyheder

Chefredaktør: Fyr alle spindoktorer

Samtlige spindoktorer på Christiansborg bør med lækagesagen in mente fyres og erstattes med folk, der har forstand på lov og ret.

Så kontant er meldingen fra Børsens ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen.

"Jeg har arbejdet i otte år på Christiansborg, og hører til den del af journaliststanden, som synes, at spindoktorer og hele det lag, der blev lagt ind der, var godt for begge parter. Det var nemmere for os journalister at komme i kontakt med ministrene og omvendt. Jeg går ud fra, at ministrene også synes, at det var en fordel, at der var nogen, der kunne fortælle dem, hvad journalisterne er interesseret i og hvad er det, der foregår," siger han til TV 2 NEWS, men tilføjer:

"Men det vi ser her i de her dage, især med Peter Arnfeldt, det får mig til at ændre fuldstændig synspunkt. Jeg synes, at man skal indføre helt nye og helt anderledes regler for de folk, der sidder i ministerierne, for de skattebetalte rådgivere. De må skulle leve op til nøjagtigt samme uddannelseskrav som andre embedsmænd - altså være økonomer, jurister eller cand. scient. pol.-uddannede, så de ved, hvordan det foregår og så de kender lov og ret. Hvis de ikke har det, skal de ikke have jobbet. Ellers skal de efteruddannes. Når man kommer helt ud og leger med demokratiets grundvilkår, så er der et eller andet, der er rigtig, rigtig galt."