Nyheder

Ekspert: Undersøgelse på sin plads

Opfattelsen af, at en undersøgelses-kommission i Troels Lund Poulsen-sagen er overflødig, møder nu skarp modstand fra en ekspert i jura og praksis i forløbet op til de meget sjældne rigsretssager. Det skriver B.T.

Tidligere i dag kom det ellers frem, at advokat og tidl. formand for Skatte-rådet, Lida Hulgaard, ikke forstod, hvad en kommission skulle til for.

Henrik Holm-Nielsen, der er tidligere topadvokat og udspørger i undersøgelseskommissionen, som førte til Tamilsagen i 1993, udtaler imidlertid til B.T., at en tilbundsgående undersøgelse i Troels Lund Poulsen-sagen er helt naturlig.

"Den undersøgelseskommission er i den grad på sin plads. Med de oplysninger, der foreligger og de redegørelser, jeg har set omtalt, er det helt naturligt med en undersøgelse."

"Jeg deler ikke den holdning, at en undersøgelse er overflødig," siger Henrik Holm-Nielsen til B.T.

Holm-Nielsen påpeger, at næste skridt nu vil være at indkalde alle de relevante personer, som er nævnt i de foreløbige redegørelser.

"Man vil sige til f.eks. skattedirektør Erling Andersen, at det er meget fint, hvad han har skrevet. Men nu handler det om, hvad der faktisk passerede," siger Henrik Holm-Nielsen.

Først herefter vil der danne sig et billede af, om en rigsretssag overhovedet kan komme på tale.