Nyheder

Analyse: "Rendyrket magtmisbrug"

Hvis den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen forsøgte at blande sig i afgørelsen af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag, er det intet mindre end magtmisbrug. Det mener politisk kommentator på Jyllands-Posten, Christine Cordsen.

"Hvis de mistanker, der ligger nu, viser sig at holde stik, så er det rendyrket magtmisbrug af den slags, som bestemt ikke må foregå, hvor en minister forsøger at påvirke en sag for at ødelægge det for den person, som står til at vippe statsministeren fra magten," siger hun til TV 2 NEWS.

Skatteminister Thor Møger Pedersen (SF) nedsatte i går en undersøgelseskommission, der skal granske bl.a. Troels Lunds Poulsens rolle i sagen. Den tidligere minister er allerede kørt ud på et sidespor i Venstre.

"Hvis Venstre skal undgå, at den her sag bliver et problem, er man nødt til at isolere den til Troels Lund Poulsen. Det har længe været et faktum, at han ikke længere er en del af inderkredsen omkring Lars Løkke Rasmussen. Han er isoleret i Venstre," siger Christine Cordsen.

Kan blive problem for Lars Løkke

Hun er langt fra alene i sin vurdering af sagen. Et samlet kommentatorkorps var i går ikke karrig med at tage ordene "vaskeægte skandale" i munden, og sagen kan vise sig at blive et problem for den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

"Hvis der kommer oplysninger om, at Venstres partiapparat har forsøgt at påvirke sagen, eller hvis det kommer frem, at der har været noget fra Statsministeriet, bliver det et kæmpe problem for Lars Løkke Rasmussen og Venstre," siger Christine Cordsen.