Nyheder

Julepynt skaber travlhed for Falck

Juletræer og julepynt, der er i fare for at blæse væk i stormen, er en af de ting, Falck lige nu kæmper med at få styr på rundt i landet.

Især i Nordjylland er der travlhed, og i Skagen er Falck blandt andet rykket ud for at sikre en juleudsmykning på gågaden.

"I alt er vi rykket ud til 27 stormrelaterede episoder i Nordjylland siden i morges, og der har især været travlt de sidste par timer," siger Jeppe Illkær, der er kommunikationsmedarbejder hos Falck.

På landsplan har Falck været kaldt ud til 63 episoder siden klokken seks i morges - blandt andet væltede træer og vejskilte og altså juledekorationer såsom grankæder, der er ved at rive sig løs.

Ingen alvorlige skader

Indtil videre er der ikke umiddelbart sket mere alvorlige skader. Dog er Falck netop nu ude og sikre en gylletank ved Hjørring, som er hårdt ramt af de hårde vindstød.

"Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder lige nu, men vi er på stedet," siger Jeppe Illkær.

I Nordjylland forventer Falck travlhed det meste af dagen, og også i Midt - og Vestjylland samt Nordsjælland, som ser ud til at blive ramt hårdt af stormen i løbet af søndagen, bliver det formentlig en ekstra travl dag.

"Men vi er også godt forberedt," siger Jeppe Illkær og opfordrer til, at folk holder sig opdateret på myndighedernes anbefalinger i løbet af dagen.

Desuden anbefaler Falck, at husstande, der berøres af stormen, sørger for at fastgøre løse genstande som juletræer, skraldespande og havemøbler.