Nyheder

Rekordtrækning på 102 mio. kl. 10

Over én million danskere købte en lottoseddel til Onsdags Lotto i håbet om at vinde rekordgevinsten på 102 millioner kroner.

Men trækningen måtte udskydes på grund af tekniske problemer i Finland og finder derfor først sted torsdag formiddag klokken 10.00.

"Det er smadderærgerligt, men det ser heldigvis ud til, vi får det løst i løbet af torsdagen. Vi håber på vores spilleres tålmodighed," siger informa-tionschef i Danske Spil, Thomas Rørsig til TV 2 NEWS.

Fælles nordisk spil

"Det er et fælles nordisk spil, og vi har til opgave at samle alle de spillede rækker sammen, så vi er helt sikre på at få dem alle sammen med, før man gennemfører trækningen. Det er af sikkerhedsmæssige grunde, og det plejer jo ikke at volde nogen problemer. Lige i dag driller det, og det er sikkert fordi finnerne er ved at afprøve et nyt system," sagde Thomas Rørsig, som aldrig har oplevet noget lignende.

2.500 er blevet Lotto-millionærer

Den største lottogevinst, der til dato er vundet herhjemme, er på 38,5 millioner kroner, som en spiller vandt i 2008 efter sin indsats i en Føtex-butik på Østerbro i København.

I 2010 udbetalte Danske Spil præmier for mere end seks milliarder kroner og gjorde 120 danskere til millionærer.

I alt er mere end 2.500 danskere blevet Lotto-millionærer siden 1989.

Udover ca. en million spillere i Danmark deltager også lotto-spillere fra Sverige, Norge, Island, Estland, Letland, Litauen og Finland i kampen om den store gevinst.