Nyheder

"Der må du ikke komme med, Jens"

Der er adgang forbudt for mænd på Hotel Bella Skys 17. etage i København. Og det vil der fortsat være.

Ligebehandlingsnævnet har ellers afgjort at kvindeetagen er i strid med ligebehandlingsloven.

"Belladonna" etagen har 20 værelser, som bl.a. er indrettet med antiallergiske dyner og friske planter.

Direktør for Hotel Bella Sky, Arne Bang Mikkelsen er meget overrasket over dommen. Men han siger, at der også fremover vil være en etage med adgang forbudt for mænd på hotellet.

Årsagen til at etagen i første omgang blev oprettet er, at der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder reagerer på værelser. Det fortæller direktør Arne Bang Mikkelsen til TV 2 News.

I følge direktøren tjekker mænd først udsigten, før de tjekker fjernsynet og minibaren.

Kvinder tjekke badeværelset

Kvinder tjekker først badeværelsets tilstand og om der er dufte, store spejle, hårtørrer, strygebræt og mulighed for at lave kaffe og te.

"Gennem hele den diskussion fandt vi ud af, at vi vil have en etage udelukkende for kvinder. Vi har 814 værelser, så har vi en enkelt etage med 20 værelser, hvor man skal være kvinde og have et nøglekort for at komme inde," siger han og understreger, at han ikke forstår, at kvindeetagen er blevet vurderet til at være diskriminerende.

Klar til at kæmpe og modtage dom

"Hvad betyder det så, at man har et kvindeløb. Der må du ikke komme med, Jens. For du har et forkert køn. Er det ikke diskrimination?" siger Arne Bang Mikkelsen.

Han fortæller, at der er stor international efterspørgsel efter Belladonna-etagen. Derfor er Arne Bang Mikkelsen også villig til fortsat at kæmpe for sin kvinde-etage og endda modtage en dom, hvis det kommer så vidt.