Nyheder

Sjællændere krejler mere end jyder

Stik mod den generelle opfattelse i befolkningen er den danske kræmmer ikke jyde, men derimod fra Sjælland. Det viser tal fra Danmarks største handelsportal for brugte ting i Den Blå Avis.

I 2011 har hver sjællænder i gennemsnit indrykket 1,5 privatannonce, mens jyderne nøjes med 0,8 per person. Og de største krejlere finder man i Ølstykke, hvor borgerne siden årets begyndelse i gennemsnit har solgt 2,96 ting på Den Blå Avis - en stigning på 76 procent i forhold til sidste år.

Overrasket over niveauet

Hvis man ser på de ti danske byer, hvor borgerne er mest begejstrede for at sælge brugt, har hver eneste indbygger i gennemsnit solgt mere end to ting på hjemmesiden.

Det er væsentligt mere end Den Blå Avis selv havde forventet.

"Jeg er meget overrasket over det niveau, som vi ser i dette års undersøgelse. Samlet set ligger de ti bedste byer langt over niveauet for sidste år," siger kommunikationschef Simon Karsø.

Tradition for lokal handel

Det er typisk børnetøj, møbler og elektronik i form af bærbare, iPhones og spillekonsoller, der købes og sælges i Danmarks største kræmmerbyer, der typisk er provinsbyer.

Simon Karsø mener, at forklaringen på provinsbyernes iver for at handle brugt skyldes, at den lokale handel traditionelt står stærkt her.

"Folk vil gerne handle i lokalsamfundet, fordi de ved, at de varer, som de er på jagt efter, som regel kan købes indenfor meget kort afstand. Det gør handlen både nemmere og mere sikker," siger han.

Den største krejler-by i hver af landets fem regioner:

1. Hovedstaden: Ølstykke

2. Sjælland: Haslev

3. Syddanmark: Ribe

4. Midtjylland: Lystrup

5. Nordjylland: Aabybro