Nyheder

Tidligere PET-chef: Overvågning er overraskende

Det kommer bag på tidligere PET-chef, Hans Jørgen Bonnichsen, at Henrik Sass Larsen er blevet hemmeligt overvåget af PET.

"Der skal en vigtig tungt vejende grund til. Eftersom der ikke er rejst sigtelse eller tiltale i sagen mod Henrik Sass Larsen, så er det meget overraskende," siger Bonnichsen til TV2 Nyhederne.

Den tidligere PET-chef har aldrig oplevet noget lignende i sin karriere.

"Jeg har været 41 år i dansk politi og 9 år i Politiets Efterretningstjeneste. Jeg har aldrig nogensinde oplevet en efterforskning rettet mod folketingsmedlemmerne."

TV 2 Nyhederne kan i aften afsløre, at Henrik Sass Larsen gennem to måneder selv blev overvåget af Politiets Efterretningstjeneste.

Hidtil har indtrykket i offentligheden været, at PET fik Sass Larsen i søgelyset, fordi han mødtes med og havde sms-kontakt med rockeren Torben Ohlsen Jensen - bedre kendt som Suzuki-Torben.

Opdatering fredag d. 11. november 2011:

PET har afvist, at man skulle have foretaget overvågning eller aflytning af Henrik Sass Larsen og skriver i en pressemeddelelse:

"TV 2's oplysninger om, at PET skulle have foretaget overvågning eller aflytning rettet mod Henrik Sass Larsen, er ikke korrekte. PET har heller ikke haft grundlag for at foretage sådanne efterforskningsskridt rettet mod Henrik Sass Larsen."