Nyheder

Gymnasieelever har ondt i sjælen

Psykologsamtaler i gymnasiet er blevet mere reglen end undtagelsen.

Politiken skriver, at behovet er blevet så stort, at Rektorforeningen vil have hjælp af Kommunernes Landsforening og Danske Regioner til at betale regningen.

"Samtalerne er en god samfundsinvestering, fordi det får eleverne igennem. Men der er behov for at diskutere, om det er uddannelsespenge, der skal gå til psykologhjælp," siger rektorformand Jens Boe Nielsen til Politiken.

Han vil kontakte Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at få et møde.

Præstationsangst og depression plager

Politiken Research har været i kontakt med 48 rektorer fra det almene gymnasium, teknisk gymnasium og handelsgymnasiet.

Heraf svarer 46, at de har en psykologordning, og 37 rektorer vurderer, at behovet for psykologhjælp er blevet større de seneste fem år.

På enkelte gymnasier får mere end 10 procent af eleverne psykologhjælp, skriver Politiken. Især præstationsangst og depression plager eleverne.

Ifølge Jens Boe Nielsen er det øgede behov for psykologhjælp opstået i takt med, at der er kommet flere elever i gymnasiet. Samtidig er gymnasierne blevet mere opmærksomme på, at eleverne kan have psykiske problemer.

"Tidligere røg eleverne ud af skolen, hvis de havde for meget fravær. I dag spørger vi, hvad problemet er, og om vi kan hjælpe," fortæller rektorformanden til Politiken.

Ph.d. Camilla Hutters fra Center for Ungdomsforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole mener, at de seneste fem års reformer på uddannelsesområdet er den primære årsag til stigningen. De har nemlig gjort høje karakterer endnu vigtigere.