Nyheder

Danske krigsveteraner gennemfører maraton

Med opmuntrende tilråb til hinanden gennemførte otte danske krigsskadede veteraner natten til mandag det godt 42 kilometer lange løb New York Marathon, oplyser Danmarks Idræts-Forbund.

Blandt deltagerne var den 25-årige Dennis Dencker fra Frederiksberg, som har fået amputeret sit højre ankelled og løb på en protese.

"Jeg er meget taknemmelig over, at de andre hjalp mig igennem, og jeg er glad for og stolt over at have gennemført trods smerten i benet, som overskyggede det hele på de sidste kilometer og nu bagefter," siger Dennis Dencker.

Han gennemførte distancen i en tid på fem timer og ni minutter.

Verdensrekorden er på to timer og tre minutter.

Gennemførte på håndcykel

Også Benjamin Kragsskjold fra Rødovre gennemførte distancen med en benprotese.

Fire andre gennemførte på håndcykel.

Det var Mark Peters fra København, Chris Breum fra Haslev, Christian Richardson fra København og John Mattias E. Nielsen fra Vemb.

Endnu to løbere, som har posttraumatisk stress, kom i mål - Det var Sylvia Maria Rothschild fra København og Peter Larsen fra Glostrup.

En flot præstation

DIF har støttet deres deltagelse som led i DIF Soldaterprojekt, der udvikler idrætstilbud for sårede soldater.

Flere private fonde har støtte de otte veteraners deltagelse i maratonløbet.

DIF's formand, Niels Nygaard er imponeret over præstationen.

"Det er meget, meget flot. Disse soldater har betalt en høj pris i forbindelse med deres udsendelse, men de har en fantastisk vilje. Jeg er glad for, at de kan bruge idrætten til at komme videre i livet, og jeg ved, at de nu er en kæmpe oplevelse rigere," siger han.