Nyheder

Venstre vil pille skatter ud af finanslov

De færreste forventer, at Venstre vil blive længe ved forhandlingsbordet i Finansministeriet, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) har indkaldt til sættemøde om finansloven.

Og udsigterne blev ikke bedre, efter at Venstres finansordfører Peter Christensen fredag dukkede op på Stengangen foran finansministerens kontor.

Før det første møde fastslår Peter Christensen, at Venstre ikke kan acceptere, at skatter og afgifter stiger med fem milliarder kroner, som regeringen lægger op til.

"Regeringen vil sende nogle meget store regninger til danskerne med nye skatter og afgifter. Det er den forkerte medicin for dansk økonomi," siger Peter Christensen.

Møder op for at søge indflydelse

Dermed stiller han reelt et krav, som regeringen ikke vil imødekomme. Peter Christensen afviser dog, at Venstre allerede fredag vil forlade mødebordet for sidste gang.

"Vi møder op for at søge indflydelse," siger Peter Christensen.

Han afviser dog, at Venstre helst vil være helt fri for at være med i en aftale om finansloven.

"Afgjort ikke. Når jeg ser på det, regeringen har lagt frem, ville vi gøre danskerne en tjeneste ved at pille de værste skatter og afgifter ud af forslaget," siger Peter Christensen.

Nye initiativer for kun otte milliarder kroner

Den nye regerings finanslovforslag er teknisk set et ændringsforslag til VK-regeringens finanslovforslag, som blev fremsat i august. Den nye regerings finanslovforslag indeholder kun nye initiativer for otte milliarder kroner.

Men Peter Christensen afviser, at han nu er ved at løbe fra stort set det samme forslag, som Venstres daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen fremlagde for få måneder siden.

"Det er ikke korrekt at fremstille regeringens forslag, som noget, Venstre har lagt frem. Vi har et skattestop. Det har regeringen gjort op med, og det bliver dyrt for de danske familier," siger Peter Christensen.