Nyheder

Finansministeren vred på Venstre

Stemningen mellem Venstre og Socialdemokraterne er på nulpunktet, efter at Venstres finansordfører, Peter Christensen, fredag mødte op til det første møde om finansloven.

Her fastslog Peter Christensen, at Venstre stik imod traditionen ikke vil love at stemme for den samlede finansloven, selvom regeringen kan finde flertal andet sted.

Den besked vakte vrede hos finansminister Bjarne Corydon (S): "Jeg er fuld af forundring for at sige det mildt."

Vil endnu ikke smække med døren

"Vi har en stærkt tradition for, at ansvarlige økonomiske partier stemmer for finansloven, og det er kritisabelt, at man i den alvorlige økonomiske situation, vi står i, ikke ønsker at stemme for finansloven," siger Bjarne Corydon.

Venstre forventer at få et nyt forhandlingsmøde, og trods skuffelsen over Venstres udmelding vil Bjarne Corydon endnu ikke smække med døren.

Vi råber ikke ad folk

Senere fredag vil han vurdere de meldinger, der er kommet fra partier og derefter indkalde til nye møder, siger han.

"Jeg sidder ikke og råber ad folk. Vi havde en stille og rolig diskussion. Jeg sagde, hvad jeg mente. Nemlig at det er en underlig melding at komme med i en situation, der er så alvorlig for dansk økonomi," siger Bjarne Corydon.

Han mener, at de to partier sagtens kan være uenige, men af hensyn til den grundlæggende stabilitet i dansk økonomi er det vigtigt, at alle de store partier i Folketinget står bag finansloven.

Peter Christensen fastslår, at Venstre vil stå fast på, at skatter og afgifter ikke må stige, og hvis det alligevel sker, kan det måske betyde, Venstre ikke vil stemme for loven.

"Man sender en regning på hen ved 4.000 kroner videre til de danske familier. Og hvis man vil imødekomme Enhedslisten ved at lægge yderligere regninger oven i, så giver det ikke mening at forhandle videre," siger Peter Christensen.