Nyheder

Qvortrup: Corydon klarede det godt

Det var småt med de indholdsmæssige overraskelser, da finansminister Bjarne Corydon (S) i eftermiddag fremlagde regeringens finanslovsforslag.

"Indholdet har været dryppet hen over den seneste uges tid, så den vej rundt var det ikke sådan, at vi blev blæst ned af stolene af overraskelser," siger TV 2s politiske redaktør Henrik Qvortrup.

Han hæfter sig ved symbolpolitiske tiltag som afskaffelsen af fattigdomsydelsen, beskatning af multinationale selskaber og en forøgelse af ulandsbistanden. Punkter der skal markere en forskel til den tidligere regering.

Corydon klarede ærterne

Mest overrasket var Qvortrup over Bjarne Corydons præstation som ny finansminister.

"Jeg var faktisk rimelig imponeret over, hvor stilsikkert Bjarne Corydon kom igennem det her pressemøde. Han er nytiltrådt finansminister, han har siddet der en måned, han har ingen ministererfaring, han har aldrig været Christiansborgpolitiker."

"I det lys synes jeg faktisk, det var en rimelig stilsikker præstation, finansministeren kom med i dag. Der var ingen slinger i valsen," siger Henrik Qvortrup.

Det ender med en aftale med Enhedslisten

På trods af valgkampens retorik om det brede samarbejde hen over midten, tror Qvortrup ikke på, at regeringens første finanslov får støtte af borgerlige partier af den simple grund, at oppositionen ikke har nogen interesse i at holde hånden under en nytiltrådt regering.

"Det vil rimelig hurtigt stå klart, at der ikke kan laves en finanslovsaftale med Venstre og Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, og så er vi tilbage ved det, der bliver det rigtig spændende; nemlig hvad er det Enhedslisten skal have for at indgå aftalen med den nye regering, som skal sikre, at de kan komme igennem med deres finanslov."