Nyheder

K: Flere ting vi kan nikke ja til

Der er flere ting, som De Konservative kan nikke ja til i regeringens finans-lovforslag. Det fastslår partiets finansordfører, Mike Legarth. Ganske vist er de fleste ting noget, som partiet ifølge Mike Legarth selv har foreslået, men finansordføreren understreger, at partiet vil gå "åbent og konstruktivt" ind til de kommende forhandlinger om finansloven.

"Vi vil ikke være med til at gøre det dyrere at være dansker. Men på de punk-ter, hvor regeringen rammer vores ski-ve, så vil vi være borgerlige stemmer, der arbejder," siger Mike Legarth.

Han understreger også, at partiets famøse håndslag med De Radikale om samarbejde hen over midten står ved magt.

"Det håndtryk står vi ved, og det håber vi også, at Vestager (økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R)) gør," lyder det fra finansordføreren.

De Konservative støtter selvsagt regeringens plan om en reform af efterlønnen og en halvering af dagpengeperioden, som allerede var klappet af med De Radikale inden valget.

Men også regeringens planer om de såkaldte kom-i-gang-lån til iværksættere har De Konservatives billigelse, i øvrigt sammen med planerne om at bevilge flere penge til Det Kongelige Teater og psykiatriområdet, siger Legarth.