Nyheder

Henrik Sass Larsen-sagen dag for dag

Et møde med en rocker førte til at Henrik Sass Larsen ikke blev minister og siden har måttet forklare sig.

Sådan har forløbet været i Henrik Sass Larsen-sagen:

* 29. september - Henrik Sass Larsen oplyser, at han ikke bliver minister i den nye regering, da Politiets Efterretningstjeneste har rejst tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Angiveligt fordi han sammen med vennen og partifællen Tommy Kamp tilfældigt har mødt rockeren Torben Ohlsen Jensen - bedre kendt som Suzuki-Torben - på en café i Køge i maj.

Mange detaljer i sagen forbliver mørkelagt, da både Henrik Sass Larsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt forklarer, at de har tavshedspligt.

* 4. oktober - Henrik Sass Larsen fortæller offentligt, at venskabet med Tommy Kamp er slut. Tommy Kamp bliver udlagt som den egentlige årsag til Henrik Sass Larsens problemer.

* 6. oktober - Henrik Sass Larsen bliver fuldstændig forbigået ved uddelingen af ordførerskaber i den socialdemokratiske gruppe, og må nøjes med posten som delegationsleder for Europarådet.

* 27. oktober - Rockeren Suzuki-Torben fortæller, at kontakten med Henrik Sass Larsen ikke blot var et tilfældigt møde. Han var blevet bedt om at yde beskyttelse af Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen.

* 28. oktober - Henrik Sass Larsen fortæller om indholdet i en sms-korrespondance med Suzuki-Torben og siger samtidig, at han nu har lagt alt frem.

* 29. oktober - Alligevel kan flere medier dagen efter dokumentere sms'er sendt mellem ham selv og Suzuki-Torben.

30. oktober - Henrik Sass Larsen siger, at der kan dukke flere underlige sms'er op, som er sendt mellem ham selv og Suzuki-Torben, men som han har glemt. Han siger desuden, at man mener, at det sidste ord er sagt i sagen.

/ritzau/