Nyheder

Sass talte med rocker i 2009

Allerede i 2009 var socialdemokraten Henrik Sass Larsen i kontakt med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen. Det fortæller Sass Larsen nu selv til politiken.dk. Rockeren ringede til Sass om en samkvemssag, og i det følgende halvandet år var Sass Larsen 3-4 gange i telefonisk eller sms-kontakt med ham, oplyser Sass Larsen til netavisen.

"Det er tilbage i 2009, han ringer. Han forklarer om sin sag, og hvor jeg lytter til, hvad det er han siger. Jeg kontakter bagefter Tommy Kamp, for det er ham, der har med sagen at gøre."

"Jeg siger til Tommy, at det må du tage dig af. Det kan jeg jo ikke rigtigt hjælpe med," forklarer Henrik Sass Larsen over for politiken.dk.

Lagde alligevel ikke alt frem

Sass Larsen var udset til posten som finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering, men trak sig. Han har forklaret, at PET ikke kunne give ham et blankt sikkerhedstjek på grund af et møde mellem ham, Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen og Sass' ven og partifælle Tommy Kamp 20. maj sidste år.

I TV 2 Nyhederne fredag slog Henrik Sass Larsen fast, at han havde fremlagt al information om kontakten med Bandidos-rockeren.

Men han fandt altså ikke anledning til at oplyse om den telefoniske kontakt i 2009. Og tidligere lørdag kunne B.T. berette, at Sass Larsen også har undladt at offentliggøre mindst én sms fra Bandidos-rockeren i sit notat om sagen.

Professor undrer sig over Sass

Professor i strafferet Eva Smith fra Københavns Universitet undrer sig over, at Sass ikke har offentliggjort den nye sms i sin rapport.

"Jeg synes, at det er meget mærkeligt, at han har holdt denne sms fra Torben Ohlsen Jensen ude af sin rapport."

"Især fordi den jo kun omhandler mandens samkvemssag og ikke er belastende. Sass kunne have undgået, at disse sms'er mellem ham og Torben Ohlsen Jensen kommer drypvis frem i medierne i stedet for at offentliggøre alle sms'er i sin rapport," siger Eva Smith til B.T.

Torben Ohlsen Jensen har selv udleveret sms'en til avisen.