Nyheder

Sass kan få politisk comeback

Når Henrik Sass nu tager til genmæle over for anklagerne om, at han skulle være i et afhængighedsforhold til rockere, er det ikke blot for at pleje sit gode navn og rygte.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem forsøger også at bringe sig i stilling til et politisk comeback, mener kommentator Hans Engell.

"Det er Sass' måde at signalere på, at han ikke er politisk død," siger Hans Engell til Ritzau.

Stod til at blive finansminister

Henrik Sass Larsen stod efter alt at dømme til at blive finansminister i den nye regering, indtil han den 29. september selv trak sig som følge af, at PET ikke ville sikkerhedsgodkende ham.

Det er tilsyneladende en kontakt med en Bandidos-rocker i Køge, der har fældet statsminster Helle Thorning-Schmidts tidligere højrehånd.

"Det er jo ikke en indstilling, der gælder til evig tid. Inden for et år eller to vil Sass kunne vende tilbage," vurderer Hans Engell.

Kan ikke komme helt til tops igen

Han mener dog ikke, at Sass skal gøre sig forhåbninger om at komme tilbage til partiets absolutte top. Dertil har der været for meget påstyr om hans person.

"Han bliver aldrig finansminister, men han vil kunne vende tilbage i en ledende rolle i folketingsgruppen, og han vil også kunne tage en af de mindre ministerposter," siger Hans Engell.

Vil gerne have indflydelse

I et interview med Lørdagsavisen i Køge siger Henrik Sass Larsen selv, at han er klar til at rykke frem fra sin nuværende position bagest i Folketinget.

"Nu tror jeg ikke lige, der er en ministerpost ledig om et halvt år, men i teorien ja! Det er jo Helle, der bestemmer, men jeg rækker da klart ud efter at få indflydelse," siger Henrik Sass.