Sass: Jeg ville ikke være et problem

Den nu detroniserede socialdemokrat Henrik Sass Larsen kunne godt have insisteret på at blive minister, hvis han ville - det siger han til TV 2 News i et interview, hvor han forklarer sagen, som satte en stopper for politikerens planer.

Sass Larsen fastholder, at han ikke har rockerrelationer, og siger, at det var af hensyn til den nye regering, at han ikke pressede på for at rense sit navn og derefter muligvis få en af ministerstolene.

"Nu har jeg jo siddet og arbejdet benhårdt i seks-syv år for at vi skulle få en ny regering sammen med Helle Thorning, så skulle det første jo ikke være, at bibringe hende det her problem," siger han til TV 2 News.

"Selvfølgelig er det min opgave i sådan en situation at sige: Så stopper det her - og så meddeler jeg Helle Thorning, at den går ikke længere," siger Henrik Sass Larsen om planerne om, at han skulle have en toppost.

Har ikke lånt penge eller deltaget i rockerfester

Politikeren fortæller, at han i første omgang troede, at hele sagen om problemer med hans sikkerhedsgodkendelse hos Politiets Efterretningstjeneste måtte dreje sig om en misforståelse.

"Jeg kunne forstå, hvis jeg havde deltaget i klubfester hos rockere eller generelt havde rockere i min vennekreds, eller havde hjulpet dem med konkrete vennetjenester eller lånt penge af dem - den eneste samlede relation, jeg har til rockere, det er den her pågældende sag, som har været omtalt," siger han til TV 2 News.

Sagen handler om et møde med rockeren Torben Ohlsen-Jensen på en café i Køge - og der har været meldinger om, at Sass Larsen angiveligt ønskede beskyttelse fra rockeren.

Men sådan hænger sagen slet ikke sammen, forklarer Henrik Sass Larsen til TV 2 News.

Baggrunden for, at Bandidos-rockeren kom til caféen var, at Sass Larsens ven ringede til rockere - uden at politikeren kendte til opkaldet, lyder det.

"Det var jeg ikke klar over - og jeg kan ikke forstå, hvorfor det skal ligge mig til last - for det er jo ikke mig, der fører telefonsamtalen," siger Henrik Sass Larsen.