Sass: Jeg vidste ikke rocker kom

Ifølge Henrik Sass Larsen anede han ikke, at hans tidligere ven Tommy Kamp havde ringet til en rocker, fordi han følte sig truet, da han sad på en cafe i Køge sammen med Sass Larsen tilbage i maj.

"Jeg er ikke klar over, at der bliver ringet efter den pågældende. Jeg sidder der bare. Det er først efterfølgende, da jeg bliver forelagt myndighedernes oplysninger, at jeg bliver klar over, at Tommy har ringet efter ham her rockeren. Så jeg er ikke klar over, at han skulle komme og beskytte os," siger Henrik Sass Larsen.

Suzuki-Torben med det borgerlige navn Torben Ohlsen Jensen bekræfter den del af historien.

Men ifølge PET accepterede Henrik Sass Larsen efterfølgende beskyttelsen, da han udvekslede en sms med rockeren.

Sms fra Torben Ohlsen Jensen:"Hej Sass ... talte med Murat senere ... Bad ham lukke røven ... De skal bare skrubbe af ... Husk Sass ... vi er de stærkeste".

Svar fra Sass Larsen:"Hey. Skal hilse fra Tommy. Vi sidder i Køge og nyder det. Alt godt. Sass."

Sms'en skal imidlertid ikke forstås som en accept, men blot et høfligt svar.

"Jeg svarer nu altså pænt og høfligt til de fleste mennesker, når de henvender sig til mig," siger Henrik Sass Larsen.

Han erkender, at sms'en kan misforstås, men afviser at der skulle være tale om en accept af rockerbeskyttelse, ligesom han afviser, at han skulle have følt sig truet.

"Jeg har altså ikke følt mig truet, så hvorfor skulle jeg få beskyttelse? Og hvis jeg endelig følte mig truet, så ville jeg nok have ringet efter politiet og ikke efter en rocker," siger Henrik Sass Larsen.

Sagen har haft store konsekvenser for Henrik Sass Larsen, der stod til en fremtrædende ministerpost i S-SF-R-regeringen indtil sagen kom frem.