Helle Thorning tavs om SassÂ’ sag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er blevet angrebet af oppositionen for ikke at fortælle hele sandheden i sagen om, hvorfor Henrik Sass Larsen (S) ikke kunne sikkerhedsgodkendes som minister af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Den beskyldning har Helle Thorning-Schmidt afvist med henvisning til, at hun er pålagt tavshed i sager af den karakter. Hun ønsker heller ikke at kommentere, at Henrik Sass Larsen nu selv står frem i Weekendavisen og fortæller om baggrunden for, at han ikke kan blive minister.

"Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen. Jeg har sagt, det jeg vil sige, og det er utrolig lidt. Nu vil jeg bare konstatere, at den fortsætter en gang til," siger Helle Thorning-Schmidt.

Sms'er ødelagde karriere

Ifølge Henrik Sass Larsen var det ikke mindst to sms'er til, der ødelagde hans politiske karriere.

Sms'erne blev udvekslet mellem Sass Larsen og Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen, som PET betegner som en meget farlig mand, dagen efter, at Sass Larsen havde siddet på en café sammen med vennen Tommy Kamp og rockeren.

Ifølge Sass Larsen tolker PET dog fejlagtigt mødet med Torben Ohlsen Jensen og sms'erne til, at Sass Larsen står i et afhængighedsforhold til rockeren.

Men Helle Thorning-Schmidt vil ikke kommentere, om oplysningerne kan bringe Henrik Sass Larsen tilbage pĂĄ en central post i Socialdemokratiet, eller om hun blev orienteret inden Henrik Sass Larsen gik til Weekendavisen.