Venstre kræver redegørelse i Sass-sag

Venstre kræver, på baggrund af Henrik Sass Larsens "dagbog" gengivet i fredagens udgave af Weekendavisen om hændelsesforløbet i "rockersagen" fra Køge, en redegørelse fra Justitsminister Morten Bødskov (S).

"Vi bliver nødt til at have Justitsministeren til at redegøre for, om han er tilfreds med den proces, som Sass Larsen har været igennem, og om han agter at ændre og stramme op på kriterierne for sikkerhedsgodkendelsen af ministre," siger Martin Geertsen (V).

En vigtig sag

Han mener, at de nuværende kriterier virker som elastik i metermål,

"Er en sms til den forkerte mand på det forkerte tidspunkt virkelig nok til ikke at blive sikkerhedsgodkendt og dermed minister i Danmark? Eller har der siddet embedsmænd og lavet stærkt politiske vurderinger," spørger Geertsen.

Han kalder det en "principielt vigtig sag".

"Det er jo en ærlig sag, hvis Thorning ikke ville have Sass som en minister. Men hvis andre har truffet en beslutning om, at Sass ikke kunne blive minister på grund af en sms, bliver vi nødt til for folkestyrets skyld at have debatteret denne sag principielt til bunds," siger Geertsen.