Sass Larsen taler ud om sms til rocker

Efter en måneds tavshed fortæller Henrik Sass Larsen (S) nu i Weekendavisen om baggrunden for, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes som minister af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Avisen offentliggør et notat, som Sass Larsen har udarbejdet, om de møder, hvor han blev orienteret om sagen.

Ifølge referatet var det ikke mindst to sms'er, der ødelagde Sass Larsens politiske karriere.

"Vi er de stærkeste"

Sms'erne blev udvekslet mellem Sass Larsen og Bandidos-rockeren Torben Ohlsen-Jensen, som PET betegner som en meget farlig mand, dagen efter, at Sass Larsen havde siddet på en café sammen med vennen Tommy Kamp og rockeren.

Sms'erne havde følgende ordlyd: "Hej Sass ... talte med Murat senere ... Bad ham lukke røven ... De skal bare skrubbe af ... Husk Sass ... vi er de stærkeste".

Svar fra Sass Larsen: "Hey. Skal hilse fra Tommy. Vi sidder i Køge og nyder det. Alt godt. Sass."

Svaret kan misforstĂĄs

Ifølge Sass Larsen tolker PET fejlagtigt mødet med Torben Ohlsen-Jensen og sms'erne sådan, at Sass Larsen står i et afhængighedsforhold til rockeren.

"Jeg sidder udenfor hos Tommy og modtager den her sms, Tommy siger hils igen, og jeg opfattede det bare som et venligt svar fra mig," siger Sass Larsen til Weekendavisen.

Han erkender dog, at han ikke burde have svaret pĂĄ sms'en fra Torben Ohlsen-Jensen.

"Det var en fejl af mig, for svaret kan misforstås," siger Sass Larsen, som har valgt at fortælle sin version af sagen for at undgå mytedannelser.

"Dagligt har jeg skullet forholde mig til alle typer af rygter og formodninger. Det er en uacceptabel situation for mig og mine nærmeste," siger han.

Kan blive ubehageligt

Hvis Sass Larsen har fortalt hele sandheden, så rejser sagen "i allerhøjeste grad et retssikkerhedsproblem", vurderer PET's tidligere chef Hans Jørgen Bonnichsen.

"Der er ikke tvivl om, at den kontekst, PET lægger ned over situationen, er, at Sass er i lommen på ham. Men man lytter ikke til modparten. Det er en ensidig tolkning, der giver embedsapparatet en magt uden lige," siger Bonnichsen til Weekendavisen.

"Det kan blive ubehageligt ogsĂĄ for andre end Sass Larsen," lyder det fra den tidligere PET-chef.